HomeOver onsOnze Perro'sPuppiesde PerroHealthFotoalbumLinksContact informatie  
 

Geschiedenis vd
Perro de Agua Español

Inleiding
TheoriŽn
Het Merinoschaap
Functies
Types
Samenhang
De Perro in Engeland
De introductie in Nederland
Erkenning vh ras
Tenslotte

 

 

De geschiedenis van el Perro de Agua Español, door Faye Allen, Cheshire, Engeland
Dit artikel verscheen eerder in: Our Dogs, juni 2002 en is met toestemming van de auteur overgenomen en bewerkt voor Nederland door Marloes Teeuw.
Overgenomen met toestemming van de Perro de agua español club Nederland

Inleiding
De Perro de Agua Español is een dicht bij de natuur staande werkhond die er robuust uitziet. Het ras is sinds mensenheugenis beschreven, maar een deel van zijn geschiedenis is later weer in de vergetelheid geraakt.
De Perro is een herdershond, een hond die gebruikt wordt voor de visvangst en een jachthond. Hij heeft een bij een werkhond passende, natuurlijke gehoorzaamheid.
De plaats van de Perro is in de moderne tijd enigszins veranderd: hij heeft zich gemakkelijk aangepast aan nieuwe uitdagingen, zoals speur- en zoekwerk bij aardbevingen of tornado’s. Maar hij is ook prima inzetbaar als speurhond naar drugs of bommen. In Spanje is dit energieke ras nog steeds in gebruik als herdershond voor het hoeden van schapen, geiten, runderen en varkens, maar ook bij de jachtpartijen van zijn baas.

Er doen veel verhalen over herkomst van de Spaanse Waterhond de ronde. Aan welke lezing u de voorkeur geeft, over het algemeen gaat men ervan uit dat de afstamming van de Perro nauw verbonden is met de geschiedenis van het Spaanse Merinoschaap.

 

Copyright A. van Zwijndregt

 
 


stats count